Het is bijna weer zover: de 40ste Editie van de NN Marathon Rotterdam vindt dit weekend plaats. De NN Marathon Rotterdam is één van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Deze marathon vindt ieder jaar plaats en wordt gelopen door zowel amateurs als ervaren hardlopers uit zowel binnen- als buitenland. Ongeveer 17.000 deelnemers doen jaarlijks mee.

De NN Marathon Rotterdam duurt altijd twee dagen en begon eerder altijd in het centrum van Rotterdam. Sinds 2018 heeft de NN Marathon Rotterdam een nieuwe startlocatie, namelijk aan de voet van de Erasmusbrug. Je finisht vervolgens op de levendige Coolsingel, waardoor je – onder toezicht van hordes mensen – langs alle highlights van Rotterdam rent. 

Coolsingel Rotterdam - Marathon
Coolsingel Rotterdam

De tickets voor de NN Marathon Rotterdam zijn altijd behoorlijk snel uitverkocht. Wees er daarom op tijd bij als je deel wilt nemen aan dit evenement! 

Het goede doel

Naast dat de NN Marathon Rotterdam een leuke uitdaging is voor jezelf en de nodige gezelligheid met zich mee brengt, kun je er voor kiezen om zelf geld in te zamelen voor het goede doel, namelijk de KWF. Je kunt dat eenvoudig doen door je startbewijs voor de NN Marathon Rotterdam te regelen en een actiepagina aan te maken. Wanneer je meer dan 500 euro ophaalt dan ontvang je van de NN Marathon Rotterdam het unieke “Ren tegen Kanker” t-shirt. 

Heb je al een startbewijs en wil je een actiepagina aanmaken? Klik dan hier

Wat kan ik verwachten? 

Bij je inschrijving zitten een aantal zaken inbegrepen. Denk aan: 

  • Evenement shirt
  • Medaille
  • Voornaam op je startnummer
  • Drinken (tijdens en na de run)
  • Tijdsregistratie

Eventueel kun je sommige dingen ook tegen een vergoeding bijbestellen: 

  • Omkleden en tassenafgifte
  • Het graveren van je medaille
  • Onbeperkt pasta buffet
  • Doneren voor KWF
  • Een trainingsschema voor aanvang van de run

Parcours

De totale route van de NN Marathon Rotterdam is 42,19 kilometer. De NN Marathon Rotterdam staat bekend als één van de snelst gelopen marathons ter wereld, omdat daar in het verleden maar liefst 3 wereldrecords zijn gelopen. De snelst gelopen tijd op de NN Marathon Rotterdam is 02:06 uur. 

De startlocatie van de marathon is de Erasmusbrug. Vanuit daar loop je langs De Kuip en de Ahoy en finish je aan de Coolsingel. En dat terwijl ruim 950.000 enthousiaste toeschouwers je aanmoedigen aan de zijkant van het de route.

Marathon Rotterdam parcours

De NN Marathon Rotterdam APP! 

De NN Marathon heeft sinds kort een superhandige app beschikbaar gesteld. Met behulp van deze app kun je belangrijke informatie inzien en vrienden, kennissen of familie tijdens hun run volgen via de GPS-functie. De app is te downloaden vanuit de Play Store (Android) of App Store (Apple).

Voor meer actuele informatie check je de website van NN Marathon Rotterdam.

TIP: Ga met het OV!

Ga je iemand aanmoedigen of doe je zelf mee met de marathon? Of heb je helemaal niks te maken met de marathon, maar moet je net op dat moment in de stad zijn? Wees slim en ga met het openbaar vervoer. Omdat de Marathon zorgt voor veel afsluitingen en drukte, is het nemen van de auto niet aan te raden. 

Kun je echt niet anders dan met de auto komen? Dan luidt het advies als volgt: kom je via het westen de stad in, ga er dan in het westen weer uit. Hetzelfde geldt voor de andere richtingen.

Metro, tram of toch de bus? 

Bijna alle bussen en trams worden omgeleid. Het is dus aan te raden de metro te nemen naar de binnenstad.

Extra info

Datum: 23 en 24 oktober 2021
Startlocatie: voet Erasmusbrug
Eindlocatie: Coolsingel

Kijk voor alle aanvullende en actuele informatie op de website van nnmarathonrotterdam.nl.

Kijk voor reisadviezen en vervoer op rotterdamonderweg.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *