Op 13 maart 2022 is het weer zover! De 46e editie van de CPC loop (ook wel City Pier City Loop genoemd) gaat weer van start. Dit grote hardloopevenement vindt plaats in Den Haag.

City Pier City loop Den Haag

Iedereen kan en mag deelnemen aan dit evenement. Of je nou jong, oud, ervaren of onervaren bent, 1 km hard kunt lopen of zelfs een halve marathon. 

Het City Pier City evenement is meer dan alleen hardlopen. Onderweg kun je genieten van veel van de historische gebouwen van Den Haag. Zo sla je dus mooi 2 vliegen in één klap.

City Pier City – Programma

Voor het gemak heb ik hieronder een overzicht gemaakt van het huidige programma van de CPC Loop. Zo weet je precies hoe laat je waar moet zijn.

TijdActiviteitLocatie
08.00 – 14.30Ophalen startnummers en shirts (indien besteld)Wedstrijdsecretariaat, Malieveld
09.15CPC4ALLKoningskade
09.45Start Triodus Jeugdloop 1 kmKoningskade
10.30Start Triodus Jeugdloop 2,5 kmKoningskade
11.00Start ON 5 km loopKoningskade
12.00Start 10 km LoopKoningskade
14.30Start NN Halve MarathonKoningskade

Controleer voor de zekerheid nog wel even het actuele programma van de officiële website van de CPC Loop Den Haag.

Afstanden

Bij de City Pier City Loop kun je kiezen voor verschillende afstanden. Het hoogst haalbare is de halve marathon (21,1 km). Ben je minder ervaren, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld 1 km, 2,5 km, 5 km of 10 km hardlopen.

CPC en het goede doel

De City Pier City Loop is niet alleen superleuk om aan deel te nemen, je steunt ook nog eens een goed doel bij je deelname! De City Pier City sponsort namelijk de “Special Olympics”. Dat is een sportorganisatie voor verstandelijk beperkten. 

Reizen

Aan de City Pier City loop doen jaarlijks tienduizenden mensen mee. Hou er dus rekening mee dat als je met de auto komt, er waarschijnlijk geen parkeerplaats meer beschikbaar zal zijn. Los daarvan zullen veel wegen afgesloten zijn. Het advies is dus om zoveel mogelijk met de trein te komen. Het station van Den Haag Centraal is op loopafstand van het Malieveld, waar de start- en finish van het evenement zal zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *