Beste hardlooplampjes 2021

Hardlopen in de schemering of in de vroege ochtend is voor veel hardlopers normaal. Zeker in de winterperiode trekken de meeste hardlopers hun hardloopschoenen al in het donker aan. Hardlooplampjes zijn in dat geval een uitkomst voor veel hardlopers.

Wat je reden ook is om bij weinig licht te rennen, het kan gevaarlijk zijn als je niet de juiste uitrusting hebt. Niet alleen omdat je op je eigen benen moet letten, maar omdat je ervoor moet zorgen dat je superduidelijk bent voor iedereen met wie je de weg deelt.

Voordelen van hardlooplampjes

Hardlooplampjes helpen je beter zichtbaar te maken voor andere weggebruikers in het donker. Of je nu liever alleen een hardloophesje draagt, een lamp op je hoofd of hardlooplampjes aan je hand of arm, er is een assortiment producten dat past bij de stijl en behoefte van elke hardloper.

LED-lampen zijn een aanzienlijke verbetering ten opzichte van gewone lampen, omdat ze op veel grotere afstand zichtbaar zijn. De LED-verlichting in hardlooplampjes is gemiddeld al zichtbaar vanaf 300 meter bij weinig licht. Dit geeft tegemoetkomend verkeer voldoende tijd om jou als hardloper te spotten.

LED-lampen zijn daarnaast ook erg licht van gewicht en zijn er in verschillende vormen. Sommige soorten wikkel je om je pols, arm of been, terwijl andere zijn geïntegreerd in een veiligheidsvest. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren, waarvan wit, groen en rood het vaakst voorkomen. 

Sommige hardlooplampjes bevatten ook opties om de lichten in een knipperend patroon in te stellen voor extra zichtbaarheid. 

Nadelen van hardlooplampjes

Het gebruik van een hardlooplampjes vergroot de kans dat mede-weggebruikers een hardloper op tijd zien, maar helpt de loper zelf niet om de weg voor hem te zien. De meeste hardlooplampjes zijn ontworpen om gezien te worden en niet om de hardloper zelf te helpen zien.

Natuurlijk zijn ook daar een aantal oplossingen voor, bijvoorbeeld een hardlooplamp die je vastmaakt op je voorhoofd en die tijdens het hardlopen op de weg voor je schijnt. 

Ben je net begonnen met hardlopen, dan kan ik me voorstellen dat je op zoek bent naar de beste keuze voor hardlooplampjes. Voor de beste veiligheid raad ik je aan om meerdere hardloopverlichting te gebruiken in plaats van slechts één. Hieronder som ik per soort de beste producten voor je op: 

1. Gato Reflecti LED vest

Voordelen
 • Valt zeer goed op in het donker
 • One size fits all
 • Batterijen meegeleverd
Nadelen
 • Niet geschikt voor lange mensen (langer dan 1.95m). 

Beste hardloopvestje

Prijs bekijken

Dit vest met hardlooplampjes is zeer licht van gewicht en zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor medeweggebruikers in het donker. Het hardloopvest bevat 2 clipjes aan de voorkant, waarmee je het vest gemakkelijk aan kunt trekken.

Met behulp van de elastische banden kun je het hardloopvest gemakkelijk verstellen.

Aan de voorkant zitten 4 witte LED-lampjes en aan de achterkant 4 rode. Het voordeel daarvan is dat andere weggebruikers weten van welke kant je vermoedelijk komt en welke kant je op gaat.

Het grootste voordeel van het Gato Reflectie Ledvest is wel dat het perfect aansluit op je lichaam. Als hardloper wil je waarschijnlijk niet dat het hesje heen en weer gaat bij iedere beweging en bij iedere windvlaag.

Ik heb dit artikel getest en gebruik het nog steeds iedere keer dat ik hardloop in het donker.

2. Tunturi reflectie armbanden

Voordelen
 • Bedoelt als extra verlichting. Het is aan te raden naast deze armbanden gebruik te maken van een hardloopvest of andere soorten verlichting. 
 • Erg comfortabel door het lichte gewicht
Nadelen
 • Niet geschikt om de weg voor de hardloper zelf te verlichten

Hardlopen armband verlichting

Prijs bekijken

De Tunturi armband is bedoelt voor extra veiligheid op de weg en is naast hardlopen ook geschikt voor andere sporten zoals bijvoorbeeld paardrijden of wandelen.

De Tunturi armband bevat 4 rode LED-lampjes en is volledig reflecterend. Je kunt optioneel instellen of de lampjes constant moeten branden of juist knipperen.

De hardloopband is erg licht van gewicht, klein en je voelt het haast niet als je hem draagt.

Het voordeel van de hardloopband is dat met het dragen ervan ook de zijkant van je lichaam goed zichtbaar is. Handig voor verkeer dat van links of rechts komt.

Het is aan te raden om beide armen te voorzien van een armband.

3. Kiprun knipperlicht

Voordelen
 • Geen batterijen nodig! Het lampje laadt zichzelf op. Dat is dus goed voor het milieu
 • Gemakkelijk te bevestigen
 • Lamp gaat vanzelf aan wanneer beweging wordt gedetecteerd
 • Heldere verlichting waardoor je goed zichtbaar bent
Nadelen
 • Het lampje weegt wat meer ten opzichte van andere hardlooplampjes

Kiprun knipperlicht hardlopen hardlooplampjes

Prijs bekijken

Hoe geweldig is deze nieuwe uitvinding van Kiprun! Dit knipperlicht ontwikkelt voor hardlopers werkt namelijk niet op batterijen, maar op jouw eigen energie. Je hoeft het lampje zelfs niet aan of uit te doen.

Het knipperlicht van Kiprun werkt op beweging. Zie het als een soort dynamo dat vroeger op je fiets zat. Pas als je trapt, gaat de lamp aan.

Met dit hardlooplampje ben je dus niet alleen heel goed zichtbaar, je bent ook nog eens hartstikke milieubewust. Met behulp van de clip bevestig je het hardlooplampje gemakkelijk aan je kleding.

4. Hurricane Nutrition Led Hardloopvest

Voordelen
 • Groot reflecterend oppervlak en dus een goede zichtbaarheid
 • Achterkant verlicht door rode LED-lampjes
 • Zeer goede pasvorm
Nadelen
 • LED-lampjes zitten alleen op de achterkant

Vest met hardlooplampjes

Prijs bekijken


Hierboven hebben we al het Gato hardloopvest genoemd als onze absolute nummer 1, maar we kunnen het toch niet laten om de Hurricane Nutricion Led hardloopvest ook nog even te benoemen in de lijst.

Het voordeel wat dit hardloopvest heeft ten opzichte van het Gato hardloopvest is namelijk dat de oppervlakte van dit vest een stuk groter is en je dus beter zichtbaar bent.

Het vest is floriscerend en heeft reflecterende strips. Aan de achterzijde zitten 3 extra rode LED-lampjes voor betere zichtbaarheid.

5. Avento LED schoenclip

Voordelen
 • Past op iedere schoenen
 • Spatwaterdicht, dus ook te gebruiken in de regen
 • Je voelt ze niet zitten
Nadelen
 • Als de clip niet goed bevestigd wordt is de kans op verlies groot

Schoenclips voor hardlopers

Prijs bekijken

Voor extra veiligheid kun je ook kiezen voor de Avento Led schoenclips.

Deze clips bevestig je aan de achterkant van je hardloopschoenen. Aangezien je voeten in beweging zijn tijdens het hardlopen is het voor mede-weggebruikers vaak direct duidelijk dat het om een hardloper gaat.

Het is wel aan te raden naast de clips gebruik te maken van een hardloopvest.

6. Avento Hardlooplamp

Voordelen
 • Verlicht de weg voor je
 • Verlicht 0 tot 60 meter lichtbundel
 • Batterij houdt het bij minstens 10 uur lang vol
Nadelen
 • Batterijen nodig

Avento hardloopband

Prijs bekijken

De Hardlooplamp 100 is zeer handig product voor hardlopers die op donkere stukken zonder straatverlichting hardlopen. Deze lamp zorgt er niet alleen voor dat mede-weggebruikers je zien, dankzij de lamp kun je zelf ook zien waar je loopt.

De hardlooplamp verlicht je looppad tot wel 60 meter en werkt tot wel 10 uur bij maximaal gebruik. Er is een spaarstand aanwezig waardoor de lamp minder fel wordt, maar waardoor de batterij ongeveer 3 keer zo lang mee gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *